Svet okolo mňa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

01.

Pomaly otváram oči. V hlave mi duní a v ústach mám sakramentsky sucho. Otupene sa obzerám, či nenájdem niečo na pitie. Vonku asi svieti slnko, cez miniatúrne škáry sem prenikajú tenké pásiky svetla. Znechutene si uvedomujem, kde sa nachádzam. A takmer ma napne, keď si v útržkoch začnem vybavovať, čo sa posledné dni dialo.


Začínam vnímať nejasný hluk okolo mňa jasnejšie. Už si spomínam... blízko je železničná stanica. Teraz ma už neprekvapuje drobná padajúca omietka a neprirodzené otrasy miestnosťou.


Prudko sa posadím na kovovej posteli a opriem pohľad o studené priečky na záhlaví. Už viem, od čoho ma tak bolí chrbát... Vedľa mňa sa niečo zahmýri. Zľaknute vyskočím z postele. Chcem újsť, no ruku mám pripútanú k záhlaviu postele. Dlhá pohrebná stuha sa mi našťastie nestiahla okolo zápästia príliš silno. Cítim bolesť na chodidlách. Pozriem dolu a vidím svoje bosé nohy trochu zakrvavene prešľapovať na rozmrvených úlomkoch skla. Zacítila som silný závan, v ktorom doznievalo čevené víno. Čo iné by sa tu pilo? Celé tri dni a noci, nadopovaná a nevnímajúca svet mimo miestnosti potiahnutej čiernym saténom. Radšej znovu vyliezam na posteľ a snažím sa odviazať stuhu z tyče záhlavia.


V tom ma vyruší jeho hlas: "Hej, zlato...!" Vystrčí hlavu z prikrývok a ťahá ma k sebe...


Z útržkov | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014